lunes, 15 de febrero de 2010

Si ells/es van poder, ¡nosaltres també!

El Tribunal Superior de Justícia de Canàries va decidir ahir suspendre la decisió del Govern de Canàries de desprotegir part dels sebadales del sud de Tenerife. Aquesta mesura suposa la paralització indefinida de les obres de construcció del port de Granadilla de Abona, al sud de l'illa, pel "dany irreversible a l'ecosistema marí" que el projecte podria provocar els sebadales que hi ha a la zona. La paralització es mantindrà fins que es resolgui si el Govern insular descatalogar aquests sebadales irregularment per aprovar l'obra.

"No imaginàvem que la Justícia s'atrevís a posar fre a una infraestructura d'aquesta mida", va dir ahir el president de Ben MagecEcologistas en Acció, Fran Castro, entusiasmat amb l'acte judicial. I va afegir: "És el premi a la major mobilització ciutadana de la història de l'illa".

[...] Canàries es troba ara en una difícil cruïlla: sense el port, es frenarà el Pla Energètic de Canàries, que contempla l'arribada del gas natural a Tenerife i Gran Canària. Les obres de construcció de la planta regasificadora ja estan adjudicades (per 490 milions d'euros), però sense un port que doni aixopluc als vaixells que transporten el gas en estat líquid aquesta central serà com una aixeta sense canonada. La regasificadora se situaria al costat de la central tèrmica de Granadilla (d'Endesa), les obres d'adaptació al nou combustible també s'han paralitzat per irregularitats urbanístiques. Darrere de la planta de regasificació es troba Gascan, una societat empresarial creada el 1999 i participada per Endesa i un consorci d'empresaris locals. [...]


Extret de "Público.es"

Article sencer "AQUÍ"

1 comentario:

  1. com es pot veure, encara es pot paralitzar el projecte castor, ja que hi ha precedents i no nomès a Canàries sino en molts llocs on la gent es mobilitza per a que no ho fiquen en la terra on viuen, de la que menjen, del aire que respiren i per deixar un futur i un mon que no sigui el "vertedero" en el que s'està convertint.

    Si no lluitent ara per deixar algo millor als nostres fills/es, este serà l'herencia que trobaràn i no hi haurà resposta a la pregunta de perquè els nostres pares no han lluitat per mantenir la terra i deixar-mos un mon on poder viure.
    Perque el esser humà no es propietari del mon i no té dret a destruir-la, com no te dret a jugar amb la salut de la resta, ni violar el medi ambient com ho està fent des de fa tant de temps. Ja hi ha prou!!!!! a lluitar!!!

    ResponderEliminar