miércoles, 24 de febrero de 2010

Notícies extretes de la red

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha comunicat a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana, així com a la Direcció General de Costes, la manca de submissió a informació pública en tràmits relacionats amb el projecte "Castor" d'emmagatzematge de gas natura en el tm de Vinaròs. En l'estudi d'impacte ambiental que l'empresa ESCALA UGS va presentar al seu dia pel que fa a operacions de excavat, moviment de terres associades a la construcció de la Planta d'Operacions, observem la manca de diversa documentació que no ens consta que s'hagi aportat, tot i que per la mateixa es constatava que "La construcció de les instal.lacions de la Planta d'Operacions i l'heliport i la corresponent pavimentació del terreny afectarà el subsòl, reduint l'àrea de drenatge natural i augmentarà el risc d'erosió de la parcel.la. "Així mateix" En l'excavació i realització de la rasa en terra, es retiraran aproximadament 3.600 m3 de terra per cada quilòmetre de trazado14 dels quals 2.958 m3 seran àrids. Tenint en compte que la longitud de la rasa serà de 8.722,62 m, el total d'àrids que es retirarà serà de 25.801,66 m3. (... / ...) El volum de terra vegetal a retirar corresponent a un gruix màxim de 30 cm prèviament a l'anivellament del terreny, serà de 21.312 m3. "Per al càlcul del volum de terra addicional a retirar per a la fonamentació de la Planta d'Operacions, l'heliport i el pàrquing, s'ha considerat que la superfície ocupada per aquestes instal.lacions serà d'aproximadament 71.040 m2 i que en aquestes zones es S'excavaran de manera addicional una mitjana de 70 cm més de terreny. (... / ...) Per exemple: seran necessaris aproximadament un total de 8.447 viatges per al trasllat de residus inerts (àrids i terra vegetal) a l'interior de la parcel i cap a la pedrera. "(EIA)

Per procedir a la tramitació d'autorització de l'extracció d'àrids, s'ha d'actuar d'acord amb el marc general per a projectes i obres que s'estableix a la Llei de Costes i el Reial Decret 1471/1989 pel qual s'aprova el Reglament general per al desenvolupament i execució de la Llei 22/1988 de Costes. En aquest sentit, s'assenyala que "Les sol.licituds acompanyades del projecte bàsic o de construcció, així com del resguard acreditatiu de la constitució de les fiances que, si s'escau, corresponguin es tramiten a la forma que es determin, amb les fases d'informació pública, i informe dels organismes que hagin de ser consultats. La informació pública, que ha de ser durant un termini no inferior a vint dies, s'ha de practicar en la tramitació d'autoritzacions que facin referència a abocaments industrials i contaminants de terra a mar ia les extraccions d'àrids i dragats. Aquesta informació pública s'ha de dur a terme simultàniament amb la petició dels informes, i practicada la fase d'informació, l'òrgan competent ha de resoldre sobre la sol.licitud, prèvia audiència dels interessats en l'expedient (... / ...). No obstant això, no consta que l'empresa ESCALA UGS hagi demanat autorització d'extracció d'àrids i dragats sobre el domini públic maritimoterrestre, ni que s'hagi aportat la documentació necessària per a això, per la qual cosa s'ha demanat la següent: - Sol • licitud d'extracció de àrids i dragats sobre el domini públic maritimoterrestre. - Informes emesos per part dels departaments i organismes competents, per raó de les seves diferents competències.

- Estudi bàsic de dinàmica litoral amb la documentació que determina la normativa vigent. - Estudi d'alternatives de dragatge, i d'incidència de les activitats projectades sobre el domini públic maritimoterrestre, tant durant l'execució com durant l'explotació. - Estudi d'alternatives d'explotació i volums, i programa de seguiment tècnic. - Programa de vigilància ambiental de l'explotació. - Estudi sobre la capacitat regenerativa dels recursos naturals en l'àrea. - Relació de les mesures preventives, correctores o compensatòries per a la protecció del medi ambient - Programa de seguiment que garanteixi el compliment de les mesures protectores i correctores. És per això que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia exigeix de nou el compliment del que preceptua la normativa vigent, ja que tal com s'estableix en aquesta ... "per atorgar les autoritzacions d'extraccions d'àrids i dragats serà necessària l'avaluació dels seus efectes sobre el domini públic maritimoterrestre, referida tant al lloc d'extracció o dragats com al de descàrrega ".

-----------

-Ulldecona presentarà legacions al gasoducte de connexió amb el Castor.

-El conseller Mario Flores va lliurar la concessió del nou moll de càrrega del recinte portuari vinarocense per operacions marines del projecte Castor. El maig del 2002, el magatzem subterrani ja estarà operatiu.

-La Conselleria de Medi Ambient ha concedit ja autorització ambiental integrada a la planta de terra del projecte Castor.

-El projecte Castor es va exposar a una trobada europea d'indústries de gas a Hongria El gasoducte travessarà 95 finques en quatre localitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario