lunes, 29 de marzo de 2010

Estudis nuclears

La crisi ens serveix d'excusa per a la proliferació de candidats a desar les restes radioactives en els seus termes municipals. És curiós, els ciutadans no tenim dret a decidir sobre la independència de les autonomies, però els municipis ja la tenen. Els alcaldes poden decidir sobre qüestions que afecten la salut dels ciutadans, ja que la radioactivitat no coneix de fronteres administratives.

No hem après dels errors del passat. No s'han publicat estudis seriosos de les conseqüències sobre la salut en les persones que viuen al voltant de centrals nuclears. No s'ha educat la població per poder decidir, amb coneixements, la pertinència o no dels magatzems de residus nuclears. L'única informació pública sobre nuclears arriba a les famílies per la televisió en format dibuixos animats Simpson i contribueix a la banalització del tema. Jo vaig investigar sobre malformacions congènites ocorregudes a Corbera d'Ebre (a 25 km d'Ascó) fa catorze anys. Sé que es va endegar un estudi anomenat IMMA (investigació sobre malformacions i medi ambient), del qual no s'han difós els resultats. Per què no s'expliquen conclusions científiques amb rigor? És que són massa dolentes o es considera que els ciutadans no som prou intel·ligents per entendre-les?

Sol·licitaria als alcaldes i habitants de les zones al voltant dels municipis afectats que es pronunciessin i demanessin resultats rigorosos.


CONCEPCIÓ RICART
metgessa
Cobrera d'Ebre

No hay comentarios:

Publicar un comentario